Puenting

Puenting (brugslingeren)

Puenting is een sport die voor veel adrenaline zorgt, niet omdat het gevaarlijk is (het oversteken van een druk bezochte straat brengt meer risico┬┤s met zich mee) maar omdat het ongekend is.

Er worden twee touwen vast gemaakt aan twee ogen die tien meter van elkaar afliggen. Die touwen worden na 25 meter verbonden met elkaar. Deze twee worden onder de brug doorgetrokken naar de andere kant waar ze aan de brugslingeraar worden vastgemaakt.

Auto’s rijden langzaam voorbij, als het ware aangetrokken door het spanningsmoment. De geest loopt leeg. Ogen zien, maar niets anders dan een mentaal zwart gat, waarin je enkele ogenblikken later met een geweldige schreeuw achterwaarts inspringt. Andrenaline raast dan door je lijf, explodeert bijna zou je kunnen zeggen en verlaat je lichaam in een wolk uit het topje van je schedel. Je kan wel zeggen dat je je als herboren voelt als je lange slagen slingert aan die touw-geworden navelstreng.

Puenting wordt door Hof Outdoor georganiseerd als afsluiter van een sportieve week Canyoning. De brug die hiervoor geprepareerd is hangt boven een prachtig azuurblauwe meer, gesitueerd in de Sierra de Guara.

Voor een 8-daagse programma overzicht klik hier