programma 8 daags canyoning

InSpanje OntSpanje

Voor een geweldige ervaring in de Spaanse Pyreneeën ga je op pad met Hof Outdoor! Acht dagen lang geheel verzorgd met elke dag de mogelijkheid om op actie te gaan, (Canyoning of Puenting) of gewoon lekker op de camping te vertoeven.

Van dag tot dag:

Dag 1

Aankomst Barcelona. Om 17.30 wordt men opgehaald op het vliegveld van Barcelona (BCN) en overgebracht naar Camping Ainsa, een gezellige camping met alle denkbare faciliteiten. Hier installeert men zich waarna er een korte toelichting gehouden wordt betreffende het verloop van de week.

Dag 2

Vandaag de eerste Canyon, Barranco del Rio. Een prachtige in kalksteen uitgesleten kloof, die in een azuurblauw meer uitkomt. Dit is een eenvoudige Canyon waar men de basistechniek van het abseilen leert. Tevens om te wennen aan de hoogtes. De Canyon kent 2 afdalingen van 2m die ook zonder touw te doen zijn en één van 12m. Eenmaal terug bij start, vertrekken we naar het gezonken stadje verderop bij Mediano.

De volgende dag gaan we naar het Sierra de Guara gebied, droger, warmer, maar uniek in zijn krachtige natuur.

Dag 3

Hier gaan we de Basender en/of de Portiacha afdalen. Beide zijarmen van de Rio Vero. De Portiacha kent 3 grote abseils, van 30, 12 en 35 meter. De Basender een aantal lage onder de 15 meter. Beide met dezelfde prachtige omgeving maar met een verschillende moeilijkheidsgraad.

De Rio Vero, waar men op uitkomt, is een klassieker. Aan het eind ligt boven op de berg Alquezar, een middeleeuws prachtig gerestaureerd dorpje met een Moors kasteel. Na afloop zwemmen in deze klassieker.

Dag 4

Rust dag. Voor de echte fanatiekelingen de mogelijkheid Barranco Del Furco af te dalen. Een prachtige, groene, water Canyon. Gelegen bij Broto op 45 minuten rijden van de camping. Erg spectaculaire afdalingen langs met mos beklede rotsen kenmerken deze Canyon. Al klauterend, glijdend en springend doorkruizen we deze geweldige Barranco.

Dag 5

Iedereen is uitgerust en gewend aan de hoogtes en techniek. Dit is de uitgekozen dag voor de beklimming van de Peña Montañesa.

Hier komt de camping aan zijn naam. De prachtige Peña die we tot nu toe elke dag vanaf de camping hebben kunnen zien wordt vandaag de onze. Eenmaal op de top houden we een kleine picknick en vieren we de overwinning! Prachtige natuur, geweldige uitzichten en na afloop een geweldige sensatie van overwinning en tevredenheid, rust.

Dag 6

Laponilla, een verlaten en vervallen dorp aan het begin van de droge doch groene, mooie en vermakelijke Canyon. Klauteren, abseils van 4 tot 40 meter, een prachtig schouwspel van rotsformaties en kleuren. Deze prachtige Canyon komt uit op hetzelfde azuurblauwe meer als bij de eerste, Barranco del Rio.

Dag 7

Vandaag is de laatste dag, de dag dat iedereen gewend is aan de hoogtes, zonder uit de hoogte te doen. De dag voor de beproeving. Puenting! Gekoppeld aan een touwconstructie aan een 50 meter hoge brug, springen we achteruit het diepe in. Na afloop terug naar de camping, spullen pakken. Dezelfde avond feestje aan de rivier, kaarsen, gitaar, trommels en gezelligheid!

Dag 8

Transfer naar Barcelona. Men wordt om 13.00 uur weer afgezet op het vliegveld van Barcelona (BCN).

Data 2013

4 juli – 11 juli (vol)

26 juli – 2 augustus (vol)

Kosten

€650 p.p.

Inbegrepen

Verblijfplaats in een grote bungalowtent (2pax slaapcabines)

Vervoer ter plaatste

Transfer Barcelona volgens programma

Activiteiten volgens programma

Benodigde materialen

Begeleiding

Niet inbegrepen

Heen en terugreis (Nederland – Spanje, visa versa)

Reis en bergsportverzekering

Eigen uitgaven

Moeilijkheidsgraad

Dit programma is geschikt voor zowel jongeren als ouderen. Enige sportiviteit is wel vereist aangezien er hier en daar gewandeld en gezwommen moet worden. De activiteiten zijn zeker uitdagend en kunnen in onderling overleg altijd nog uitdagender of minder uitdagend gemaakt worden.

Verblijfplaats

Ons Base camp zal zich bevinden op de Camping Ainsa. Een gezellige camping voorzien van alle denkbare faciliteiten. Hier staat de base camp. De nodige ruimte om lekker te kunnen loungen en heerlijk uit te kunnen rusten na een sportieve dag aan activiteiten. Men verblijft op basis van grote bungalowtenten met alle nodige faciliteiten om te kunnen koken, slapen, spelen, uit te rusten en bedenk het zo gek nog maar niet.

Reisleiding

Nederlands en Spaans sprekend zal de reisleiding voor een plezierige, onbezonnen week vol uitdagingen en rustmomenten zorgen. Gegarandeerd een topweek!

Minimum aantal deelnemers (4 pax)

Bij individuele aanvraag kan er ook geboekt worden. Reis gaat pas door als er min. 4 aanmeldingen zijn.

Gebruik voor aanmelding het contact formulier

Voor een programma met de Iceman klik hier.