Canyoning

Op deze pagina wordt het een en ander duidelijk gemaakt betreft de sport Canyoning. Om echt een beeld te kunnen krijgen hebben we een promo video samengesteld en verschillende foto´s aan het fotoboek toegevoegd.

Wat is canyoning?

Canyoning is één van de meest spectaculaire buitensporten die je kunt doen. Bij het Canyoningen maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof.

Deze Canyons zijn ontstaan door verschillende natuurlijke krachten zoals wind en water, aardbevingen en aardverschuivingen. Dankzij deze brute krachten zijn hier prachtige schouwspelen van kleuren en rotsformaties ontstaan.

De ontstaanswijze van de kloof bepaalt voor een groot deel de manier waarop men zich door de kloof voortbeweegt. Op wat voor manier dit ook gebeurt, altijd spectaculair en adembenemend mooi.

De Spaanse Pyreneeën kent vele Canyons (Barrancos), bergen uitgesleten door wind en water in aeonen van tijd. Miljoenen jaren hebben deze Canyons tot prachtige waterwegen in de rotsen gesculpteerd.

Moeilijkheidsgraad

Canyons kunnen zeer makkelijk tot zeer moeilijk zijn, hoewel het accent bij Canyoning eerder op de esthetische- en fun factor van de Canyon ligt, dan op de moeilijkheidsgraad.

Naar aanleiding van de groepssamenstelling worden de Canyons uitgekozen. De eerste keer wordt er begonnen met een eenvoudige, jedoch mooie kloof, vervolgens steeds moeilijker, adembenemend mooi, mysterieus en vertigo.

Nederland – Spanje

Nederland is plat! Het kan dus eerst even wennen zijn aan de hoogtes maar al snel zal je zien dat je hoogtevrees, zou je die hebben, hier snel verdwijnt en dan wordt het genieten, genieten, en genieten.

Sportiviteit is natuurlijk hier, maar nog meer het onder de indruk zijn van het constant veranderende landschap, kleuren, vegetatie, en rotsformaties.

 8 daagse programma overzicht